עיצוב באנרים » וורדפרס או וויקס?

וורדפרס או וויקס?

נכתב ע"י יוחאי ירמיהו

באופן מעניין 2 מהמערכות הפופולריות ביותר לבניית אתרים נכון להיום הם וורדפרס (WordPress) ו-Wix (וויקס). ותמיד עולה השאלה החשובה של איזה מערכת טובה יותר?

ישנם פרמטרים חשובים ורבים שאפשר לקחת בחשבון בעת בחירה בין 2 המערכות אבל זה לא יהיה סיקור מהסוג הזה. אם אתם רוצים להגיע לעיקר לדעתי וורדפרס יותר טובים מכל בחינה ואם אתם רוצים לדעת למה תמשיכו לקרוא את המאמר.

וורדפרס או וויקס

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

בסרטון מתחת תוכלו לראות מה יותר טוב וורדפרס או וויקס ולמה:

וויקס או וורדפרס? אל תעשו את הטעות הזאת! - Wix vs WordPress

שיקול הלקוח השבוי

וורדפרס היא מערכת קוד פתוח מה שאומר שאתם יכולים להוריד את המערכת בחינם, להתקין אותה בשרת האחסון ולשנות כל מה שאתם רק רוצים.

יש לכם את האפשרות להתקין תוספים ותבניות שפותחו על ידי אחרים, אתם יכולים לבחור איזו חברת אחסון אתרים שאתם רוצים ואיזה שרת אחסון שאתם רוצים, ואם אתם לא מרוצים מהתמורה שאתם מקבלים ניתן לעבור ולשנות את האחסון מתי שרק תרצו.

וויקס לעומת זאת היא מערכת קוד סגור וזה אומר משהו מאוד פשוט, ברגע שבניתם אתר על המערכת הפכתם ללקוח שבוי. בגדול לבנות אתר בוויקס זה אולי קצת יותר פשוט מוורדפרס כי אתם לא צריכים להתעסק עם האחסון ויש לכם גם את האופציה לקנות את הדומיין ישירות באמצעות וויקס.

לעומת זאת הקלות הזאת היא מלכודת דבש כי ברגע שתרצו לעזוב אם אתם לא מרוצים מהתמורה שאתם מקבלים אתם תצטרכו לבנות את האתר מחדש על פלטפורמה אחרת, וככל שהאתר יותר גדול התהליך של בניית האתר מחדש יהיה יותר קשה ויקר עבורכם.

התהליך של בניית אתרים בוורדפרס הוא קצת יותר מורכב מהתהליך של בניית אתר בוויקס אבל לטווח הארוך באמצעות וורדפרס יש לכם שליטה מלאה על הכל שלא קיימת באתרי וויקס.

השיקול של קידום אתרים

אחד השיקולים העיקריים הנוספים הוא השיקול של קידום אתרים. כאשר מדובר על אתרי וויקס מדובר על תהליך מורכב יותר של קידום אתרים ולמרות שהם משתפרים במשך השנים והם משקיעים משאבים רבים בנושא של קידום אתרים הם אף פעם לא יוכלו להשתוות לוורדפרס.

למה הם לא יוכלו להגיע לשם? מסיבה פשוטה וורדפרס היא מערכת קוד פתוח. לוורדפרס יש מספר תוספים מעולים לנושא של קידום אתרים שכל התפקיד שלהם זה לשפר ולהתייעל בתחום של קידום בגוגל.

התחום של קידום אתרים מתפתח ומשתנה לעיתים קרובות ויש צורך להתאים את הפלט של האתר לשינויים שמתרחשים. כאשר מדובר על אתר שנבנה באמצעות וורדפרס אז התוספים שבהם אנחנו משתמשים כמו למשל Yoast SEO מתעדכנים באופן מהיר ומיידי.

ואם התוסף לא מתעדכן או אם אנחנו רוצים לבצע שינוי אחר שהתוסף לא מאפשר לנו לבצע אז שוב תנו לי להזכיר לכם שוורדפרס היא מערכת קוד פתוח ובאמצעות בונה אתרים או מפתח אתרים תוכלו לעשות כל מה שרק תרצו.

שיקול המחיר – מה יותר טוב?

האמת היא שהמחירים של וויקס סבירים לאתרים קטנים וראשוניים אבל ברגע שהאתר מתחיל לגדול ולקבל הרבה כניסות אתם תצטרכו לשדרג את החבילה ולמרות שהמחירים הראשוניים טובים מאוד המחירים של החבילות היקרות גבוהות יותר ממה שאפשר להשיג בחוץ בחברות האחסון.

למה זה מאוד בעייתי? תנו לי להזכיר לכם שוויקס היא מערכת קוד סגור. ברגע שהתחלתם זה לא פשוט לעזוב ואם האתר גדל ואתם מקבלים הרבה תנועה וצריכים לשדרג את חבילת האחסון ואתם לא מוכנים לעשות את זה אי אפשר להגיד לא מבלי לעזוב אותם ולבנות את האתר מחדש מ-0.

אז לפני שאתם מתחילים אתם צריכים לשאול את עצמכם את השאלה הבאה: האם אני הולך לבנות אתר קטן שלא יקבל הרבה כניסות או האם אני מכוון גבוה ואקבל הרבה מאוד כניסות?

שורה תחתונה – וורדפרס או וויקס?

אם קראתם את המאמר אז אתם כבר יודעים מה הדעה שלי ואין ספק מה צריכה להיות הבחירה שלכם. אני גם אהיה גם כנה ואציין שבתהליך לא הקדשתי הרבה זמן לבדוק את וויקס כי לא היה לי בכך צורך.

נכון להיום לאחר 15 שנה בתחום של בניית אתרים מבחינתי ככל האפשר אני מעדיף להימנע מכל מערכת קוד סגור כי אני רוצה שליטה מלאה באתר שלי ואני לא מחפש מישהו אחר שישלוט בגורל שלי כי הסיכון שאני אצטרך לעזוב ולבנות את האתר מחדש הוא מאוד גדול למישהו שמאוד אוהב שליטה ויכולת שינוי לאתרים.

השאלה שאתם צריכים לשאול את עצמכם כדי לבצע את ההחלטה היא האם אני רוצה להיות לקוח שבוי או לא?

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

 אני רוצה ללמד אתכם לבנות אתר אחד בחינם. מדובר על הדרכה של למעלה משעה וחצי שבה אני אלמד אותך מ-0 לבנות אתר כולל רכישת אחסון ודומיין. לקבלת ההדרכה למייל באופן מיידי יש להשאיר פרטים מתחת.

יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

 עוסק בתחום של עיצוב גרפי ובניית אתרים למעלה מעשור. מתמחה בתחום של עיצוב באנרים ומודעות לפרסום בגוגל ובפייסבוק ומתמחה בתחום של פיתוח אתרים ודפי נחיתה מ-0 באמצעות וורדפרס.

איפשהו בדרך עשיתי גם תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה, הנדסאי תעשייה וניהול עם התמחות בשיווק אם זה מעניין מישהו.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בוואטסאפ
שיתוף בלינקדאין

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

קורס בניית אתרים מומלץ אונליין בוורדפרס

בשנים האחרונות השוק של בניית אתרים ובכלל כל מקצועות הדיגיטל צוברים תאוצה בקצב מהיר במיוחד. אם אתם מחפשים קורס בניית אתרים מומלץ בוורדפרס כנסו עכשיו >>

אחסון אתרים מומלץ לאתרי וורדפרס

מחפשים אחסון אתרים מקצועי ואיכותי? במאמר הבא תוכלו לצפות באחת מהסקירות המקיפות בארץ למציאת אחסון אתרים מומלץ מחו"ל ומישראל לצד ביקורות והשוואת מחירים.

העלאת אתר לאוויר

העלאת אתר לאוויר היא לא תהליך מסובך אבל היא מצריכה ידע טכני. אם אתם רוצים לעשות זאת בעצמכם תוכלו ללמוד במדריך הבא איך מעלים אתר לאוויר ומה העלויות הכלולות.

כלי נגישות